Kaibutsu~ Ogeretsu Tanaka Fansite
Az oldalról

A Kaibutsu azért alakult, hogy megismertesse a magyar yaoi (fiúxfiú szerelem) közösséggel a fiatal tehetség; Ogeretsu Tanaka sensei alkotásait. A fordítások mellett Dráma CD-ket, írásokat, cikkeket stb. is találhattok az oldalon. A mangák olvasása - a nyílt homoerotikus ábrázolások miatt - minden esetben szigorúan 18 éven felülieknek ajánlott!

Kaibutsu NÉV
2016 NYITÁS
BL fordítások TÉMA
Iori Yuki, Risu ADMINOK
Yuki, Risu DESIGN

A Kaibutsu nem áll kapcsolatban a mangakával, sem a kiadóval, anyagi hasznunk nem származik a fordításokból! A honlap tartalmát másolni, terjeszteni, forrás nélkül feltüntetni minden esetben szigorúan TILOS!

 
Aktív projektjeink

 
CHAT
 
várható fejezetek

>> Escape Journey
- 6. fejezet szerkesztés alatt

>> Hadakeru Kaibutsu
 - 8. fejezet angol scanre vár

>> Neon Sign Amber
 - 4. fejezet szerkesztés alatt

>> Sayonara Futaribocchi
- utolsó fejezet szerkesztés alatt

 
Elérhetőségünk
 
 
társoldalak

 

 
keress az oldalon
 
Belépés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

 

 

Főoldal

Letöltés: 1. fejezet

Megjegyzés: elrontottam az oldalt, ergo az előző frissítés, és a hozzászólások elvesztek. Csak azért szólok, hogy ne lepődjetek meg a dátumon, ez még mindig az első fejezet. :) 

2018.01.18. 13:46, Iori Yuki

Letöltés: Azami

Megjegyzés: egyszer már említettem, de úgy érzem, picit bővebben is ki kell fejtenem, hogy mi az oka az újrafordításoknak/szerkesztlseknek is (utólag a másik angol, és az eredeti japán ismeretében) hibás volt, ergo a magyar fordításban is voltak bibik (amiről úgy érzem, hogy a leírtak alapján nem tehetünk), viszont most, hogy rendelkezésünkre áll az eredeti japán szöveg, és a -szerintünk helyes- angol ezeket a hibákat kijavítottunk, valamint a szerkesztésére se lehet ráismerni, ezért én azt ajánlom nektek, hogy olvassátok el az új verziót. Teljesen más lesz, higgyétek el nekem, sokkal átláthatóbb, és érthetőbb lett ezáltal a történet. Az egész manga hangulata megváltozik, jobban megismerjük a szereplők lelkületét/gondolatait, és az ahhoz vezető utat, hogy ez a szépnek induló szerelem, miért végződött tragikusan. Kan-chan belső narrációi kiemelt helyet kaptak, és Yumi érzéseibe is bepillantást nyerhetünk. Ugyanez érvényes a Sabitára, amit szintén ismét el fogunk készíteni. Tudom, hogy mindannyian az új történetekre/mangákra vagytok kíváncsiak, hiszen a magyar fordító közösség viszonylag kicsi, így sokkal kevesebb alkotásból tudtok válogatni, de egyrészt az én lelkemnek is hatalmas öröm, hogy végre hibátlan verziót mutathatok be nektek, másrészt szerintem vannak azért páran, akik szeretik ezt az univerzumot, és szívesen olvassák el újra a történeteket. Ezzel csak azt szerettem volna elmondani, hogy ne lepődjetek meg, ha idővel a Sabita is ismét az aktív projektek közé kerül. Jó olvasást nektek! :)

2018.01.04. 17:11, Iori Yuki

Letöltés: 3. fejezet
Közös projekt az Usagi-Teammel!

Megjegyzés: átrendeztem a Hadakeru Kaibutsu modulját, mert az első kötet csak hat fejezet foglal magába (ezt az angol csapat se tudta, ezért én se), ergo a hetedik, amit már elkészítettünk a második kötetbe tartozik, és hiányzik az első kötet extrája (ami remélhetőleg rövid időn belül elkészül, de a Must be már három hónapja egyáltalán nem publikált, ezért sajnos nem tudom megmondani, hogy mikor…). Valamint: januárban véget ér a sorozat. A második kötet pusztán négy fejezetes lesz (a nyolcadik és a kilencedik is még angol fordításra vár). Nagy eséllyel a kiadó elkaszálta az alkotást, ezért zárja le a sensei ilyen gyorsan. Sajnos többet nem tudok írni ezzel kapcsolatban, mert nagyon megrázott a hír, eléggé magam alatt vagyok miatta, csak azért írtam ki ide, hogy ne lepődjetek majd meg, ha a következő fejezet az extra lesz és nem a nyolcadik (második kötet második fejezete). Jó olvasást nektek (ebben a fejezetben is vannak plusz képek)! :)

2017.12.28. 19:23, Iori Yuki

Letöltés: trash talking oneshot és narrow place doujinshi

Letölthető Tanaka sensei utolsó (szipp) oneshotja, és a Narrow Place Collection Taichi x Naoto fejezete. A címekre kattintva éritek el a mangákat. Mindenkinek nagyon boldog karácsonyt kívánunk, és előre is sikerekben gazdag új évet. Valamint jó olvasást is! :)

2017.12.24. 19:49, Iori Yuki

  Sziasztok! Most nem frisst hoztam (azt majd két nap múlva), hanem beszélgetni szeretnék veletek. Gondolom, sokan tudjátok, hogy pár nappal ezelőtt önkezűleg vetett véget életének Jonghyun a koreai Shinee együttes énekese. Noha, én nem ismerem a zenekart, és nem követem nyomon munkásságukat, mégis megrázott a hír, mert (sajnos) elolvastam Jonghyun búcsúlevelét, ami nagyon megrázott.
  A levél teljesen megdöbbentett. Rég olvastam ennyire szívfájdító sorokat. Minden szavából sütött a csalódottság, a fájdalom, a harag, és az, hogy semmi örömét nem lelte az életben, hiába volt elismert és sikeres énekes. Ennek tükrében arra gondoltam, hogy annak ellenére, hogy közismert (és eléggé gyakori) betegség a depresszió mégse foglalkozunk vele eleget… Mégse tudjuk sokszor, hogy a környezetünkben -akár a szoros családi – baráti körünkben is- hányan szenvednek ebben a betegségben. A magyar yaoi közösség viszonylag kicsi a többi országéhoz képest. Zárt, és a legtöbb esetben tagjai nem „hirdethetik” nyilvánosan, hogy ezt a műfajt kedvelik, vagy esetleg „aktívabban” részt is vesznek a közösség életében. Nem tudhatjuk, hogy a yaoi kedvelők között, hányan magányosak, hányan szenvednek depresszióban, és hányan nem tudnak senkivel se beszélgetni, akár erről a hobbiról, akár életük egyéb problémáiról. Ebből kifolyólag úgy gondolom, hogy nekünk, akiknek lehetőségük van arra, hogy szóljanak hozzátok, mert van egy oldalunk, ahol megoszthatjuk veletek gondolatainkat, felelősséggel is tartozunk értetek.
  Ezért ebben a posztban csak azt szeretném elmondani, hogyha a Kaibutsu (Usagi-team) olvasói között is van, aki szívesen beszélgetne akár a yaoiról, akár a magánéletéről velem/velünk nyugodtan írjon nekünk levelet. Ez azért különbözik a többi társas kapcsolattól, mert lényegében anonim módon kommunikálunk egymással, hiszen nickneveket használunk, ergo ha akarnánk (nem akarjuk) se tudnánk az illető személyes gondolatait, problémáit megosztani azokkal, akik nem jogosultak erre. Szívből remélem, hogy olvasóinknak, akik nélkül nem is lenne értelme ezzel foglalkoznunk, nincsenek ilyen jellegű problémái, de sosem tudhatjuk. Jonghyun betegségével mindenki tisztában volt, próbáltak is segíteni neki, mégse jártak sikerrel. Mi van akkor, ha a betegségben szenvedő egyáltalán nem kap segítséget? Ha nincs senki akihez fordulhatna? Emiatt szeretném, hogy akinek szüksége lenne egy-két jó szóra, esetleg komolyabb problémákkal küzd, vagy akár csak szívesen beszélgetne a yaoiról egy szintén „yaoistával”, írjon nekem/nekünk egy e-mailt. Több helyen is feltüntettem elérhetőségeinket, és tudom, hogy többen „féltek” tőlem (tapasztalat…), mert van egy khm… érdekes stílusom, de ez nem azt jelenti, hogy érzéketlen, és az olvasók igényeit/lelkét semmibe vevő ember lennék.
  Hamarosan itt a karácsony, a szeretet ünnepe. Bízom benne, hogy senki sem tölti majd szomorúan/magányosan, és mindenki mosollyal az arcán várja majd a Jézuskát, aki legalább egy baráti ölelést tartogat számára. Két nap múlva találkozunk (igen, lesz kari friss). :)

2017.12.22. 13:14, Iori Yuki

Letöltés: órarendek

Olvasás: hadakeru fici

Megjegyzés: szeretném picit veletek is megosztani veletek az örömöm... Péntek éjszaka egy hatalmas álmom vált valóra. Teljes lett a Sabiyoru gyűjteményem. Az összes kötet itt hever mellettem az ágyban, és ezt mind Risu-nek köszönhetem. Nem is nagyon tudok mit mondani... Mérhetetlenül szeretlek. (A képekre kattintva nagyban is megnézhetitek őket).

Híreink: mint azt látjátok ezentúl írások is felkerülnek majd az oldalra. A Kaibutsu várja azon lelkes szerzőit, akiket magával ragadott Ogeretsu Tanaka valamelyik műve, és tollat rakadnának. Viszont: erre az oldalra csak Tanaka ficiket várunk, saját szereplős, és egyéb fandomos műveket nem áll módunkban közzétenni! Erről bővebben  >>ITT<< tájékozódhattok. Jó olvasást nektek! :)

 

2017.12.10. 20:08, Iori Yuki
 

Az oldalon található valamennyi tartalom - ebbe a kategóriába tartoznak a mangafordítások, az ismertetők, a design, a felkerült írások stb. - a Kaibutsu tulajdona. A honlap tartalmát szerkesztőinek (Yuki, Risu) írásban történő hozzájárulása nélkül másolni, terjeszteni, forrás nélkül nélkül feltüntetni szigorúan tilos, és következményeket von maga után!